optic del bages

bloc d'experts en visió

Explorant la Miopia! Tot el que cal saber.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Explorant la Miopia! Tot el que cal saber.

En els darrers anys hem estat testimonis d’un canvi significatiu en la salut visual de la població espanyola. La miopia ha experimentat un augment notable. Aquest fenomen no només reflecteix una transformació en els nostres hàbits diaris, sinó també la importància d’abordar activament la salut visual en un món cada cop més centrat en les pantalles i la vida urbana.

Què és la Miopia?

La miopia és una condició on veiem bé els objectes propers però els objectes llunyants els veiem borrosos. Normalment l’orígen és degut a un ull allargat o una còrnia massa corba. Malauradament, a causa de canvis d’hàbits, actualment 3 de cada 4 nens l’experimenten.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Explorant la Miopia! Tot el que cal saber.

Per què la Miopia? És Hereditària?

L’herència hi juga un paper clau, amb un 70% més de probabilitat per a aquells nens amb pares o mares miops. Però també l’exposició excessiva a pantalles i la manca de temps a l’aire lliure hi contribueixen. Passem moltes hores en entorns tancats, augmentant les nostres possibilitats de desenvolupar miopia.

Què és la Miopia Magna?

És aquella miopia que supera les -6.00 diòptries de graduació. Augmenta el risc de malalties oculars greus. Controlar-la des de la infància és essencial per prevenir problemes com la degeneració macular i el glaucoma.

Es pot tractar? La miopia desapareix?

Encara que no desapareix, podem alentir-ne la progressió. Tècniques de control, operacions i tractaments oftalmològics ofereixen solucions efectives. La clau és combinar diferents enfocaments.

Quines Tècniques Existeixen per al Control de Miopia?

És un procés que involucra professionals, pares i pacients. Com a tècniques per controlar la seva evolució existeixen des de ulleres amb lents especials fins a lents de contacte toves o lents de contacte rígides (nocturnes, ortoK), hi ha opcions.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Explorant la Miopia! Tot el que cal saber.

Com prevenir i millorar el procés?

Aquestes petites recomanacions poden marcar la diferència:

  • 2 hores a l’aire lliure mínim al dia.
  • Regular el temps davant de pantalles.
  • Usar sempre les ulleres o lents de contacte correctores.
  • Seguir estrictament el procés de control de miopia. No faltar a les revisions.
Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Explorant la Miopia! Tot el que cal saber.

A Centre Òptic del Bages som experts en control de miopia i optometria infantil. No ho deixis per més endavant, és millor prevenir que curar!

Demana la teva cita.

Més Articles Interessants Per a Ti

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí informatiu i mantingues-te al corrent de les últimes tendències en moda de lents i tecnologia de cura de la vista! Obtingues accés exclusiu a ofertes especials, novetats i consells útils per mantenir una visió saludable. No us perdeu l’oportunitat d’unir-vos a la nostra comunitat d’amants de l’òptica!