optic del bages

bloc d'experts en visió

Per què tinc els ulls vermells? Descobreix-ne les causes i com evitar-ho

ojos rojos

A tots ens ha passat: un dia qualsevol ens mirem al mirall i descobrim amb sorpresa que la part blanca dels nostres ulls ha adoptat un color vermellós. Més enllà de l’estètica, els ulls vermells poden ser incòmodes i de vegades alarmants. Però, quines són les causes darrere aquest fenomen i com podem prevenir-lo?

Causes comunes dels ulls vermells

  • Fatiga ocular: A l’era digital, passem hores davant de pantalles que emeten llum blava, cosa que pot provocar sequedat i fatiga visual. Parpellejar menys del necessari redueix la renovació de la llàgrima, portant a la irritació.
  • Irritants externs: El fum, la pols, el pol·len i altres al·lèrgens són enemics comuns dels nostres ulls. Aquestes partícules poden provocar reaccions al·lèrgiques o simplement irritar la superfície ocular.
  • Infeccions: La conjuntivitis, ja sigui viral, bacteriana o al·lèrgica, és una causa freqüent dels ulls vermells. Els símptomes poden incloure picor, secreció i sensació de cos estrany a l’ull.
  • Ús de lents de contacte: les lents de contacte mal ajustades o el seu ús prolongat poden bloquejar l’oxigen que arriba als teus ulls, causant envermelliment i irritació.
ojos rojos ordenador

Prevenció i solucions

  • Descans visual: Aplica la regla 20-20-20. Cada 20 minuts, mira una mica a 20 peus de distància (6 metres) durant almenys 20 segons. Això ajuda a relaxar els músculs oculars i prevenir la fatiga visual.
  • Protecció adequada: Fes servir ulleres amb filtre de llum blava si passes moltes hores davant de l’ordinador. A més, en ambients polsegosos o al·lèrgics, sobretot ara a la primavera, les ulleres de sol poden actuar com a barrera física per protegir els teus ulls.
  • Higiene òptima: Si sou usuaris de lents de contacte, assegureu-vos de seguir les instruccions de neteja i no esteneu-ne l’ús més enllà del recomanat. Sempre renta’t les mans abans de manipular les teves lents.
  • Higiene ocular: si treballes en entorns polsosos o et maquilles sovint, realitza una rutina de neteja ocular amb productes específics per als ulls. Així t’assegures que no queda cap impuresa i evites irritacions comuns.
  • Humectació artificial: Fes servir llàgrimes artificials per mantenir els teus ulls lubricats, especialment en ambients secs o si sents molèsties.
llàgrima artificial

Recordeu, si els ulls vermells s’acompanyen de dolor intens, canvis en la visió, o no millora amb cures bàsiques, és crucial consultar un professional de la salut visual. A Centre Òptic del Bages estem a punt per assessorar-te i cuidar la teva salut visual. Demana la teva cita aquí.

Més Articles Interessants Per a Ti

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí informatiu i mantingues-te al corrent de les últimes tendències en moda de lents i tecnologia de cura de la vista! Obtingues accés exclusiu a ofertes especials, novetats i consells útils per mantenir una visió saludable. No us perdeu l’oportunitat d’unir-vos a la nostra comunitat d’amants de l’òptica!