optic del bages

bloc d'experts en visió

Què és la presbícia i com poden ajudar-te les ulleres progressives?

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Què és la presbícia i com poden ajudar-te les ulleres progressives?

Imagina-ho: després de fer els 40, comences a notar que llegir de prop es torna tot un desafiament. Les lletres al llibre o el text al telèfon mòbil semblen estar més borrosos del que és habitual. Això és una cosa que li passa a la majoria de les persones a mesura que envelleixen i es diu presbícia, encara que molta gent l’anomena simplement “vista cansada”. Però no et preocupis, hi ha solucions per això!

Què és la Presbícia o Vista Cansada?

La presbícia és un nom elegant per descriure el problema de no poder veure objectes propers amb claredat. Això sol passar a partir dels 40 anys i empitjora amb el temps. Al voltant dels 55-60 anys, generalment s’estabilitza. En resum, és una part natural de l’envelliment dels teus ulls.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Què és la presbícia i com poden ajudar-te les ulleres progressives?

Problemes de Visió Associats a la Vista Cansada

La presbícia no només afecta la teva capacitat per llegir un llibre. També afecta, a la llarga, a veure la pantalla del l’ordinador o gaudir d’una pel·lícula a la televisió. En resum, diferents activitats requereixen diferents “ajustaments” pels teus ulls, i la presbícia et fa necessitar ulleres per a poder desenvolupar-les cómodament.

Tipus de Ulleres per a Corregir la Presbícia

  • Ulleres Monofocals: Són simples i estan dissenyades per a una única distància, generalment per llegir. Però aquí hi ha el truc: si les fas servir per llegir, no veuràs bé a distàncies intermèdies o llunyanes. No és la millor solució, només et serviran per una distància.
  • Ulleres Bifocals: Tenen dues parts als vidres: una per veure de prop i una altra per veure de lluny. Això és útil, però pot resultar una mica incòmode quan has de mirar distàncies intermèdies i estan bastant en desús. Només et serviran per dues distàncies.
  • Ulleres Progressives o multifocals: Aquestes són les campiones de la versatilitat. No tenen una línia visible als vidres i et permeten veure bé de prop, a mitja distància i de lluny, tot en un sol parell de vidres! Són perfectes si desitges comoditat i facilitat d’ús.
Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Què és la presbícia i com poden ajudar-te les ulleres progressives?

Avantatges de les Ulleres Progressives

  • Comoditat: Ofereixen una visió natural i còmoda per a totes les activitats diàries.
  • Llibertat de Moviment: No hauràs d’estar traient-te i posant-te ulleres tota l’estona i et premetran veure a qualsevol distància sense cap tipus d’esforç!

Què has de saber abans d’escollir ulleres progressives?

  • Qualitat: Assegureu-vos que les ulleres tinguin lents de bona qualitat i un tractament antireflexant per veure millor.
  • Assessorament Professional: La professionalitat de l’optometrista és clau per obtenir els millors resultats. Prendre mesures precises és essencial.
  • Tipus de Progressius: Hi ha diferents tipus, des de personalitzats fins a opcions més assequibles. L’assessorament és important per a que entengueu bé quines són les vostres necessitats visuals i quines lents podràn satisfer-les.

Així que, si et trobes en la tesitura de la vista cansada, no et preocupis! Les ulleres progressives són aquí per ajudar-te. Són versàtils, còmodes i faran que la teva vida diària sigui molt més fàcil.

Som experts en adaptació de lents progressives. Demana cita i descobreix com podem millorar la teva visió!

Més Articles Interessants Per a Ti

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí informatiu i mantingues-te al corrent de les últimes tendències en moda de lents i tecnologia de cura de la vista! Obtingues accés exclusiu a ofertes especials, novetats i consells útils per mantenir una visió saludable. No us perdeu l’oportunitat d’unir-vos a la nostra comunitat d’amants de l’òptica!