optic del bages

bloc d'experts en visió

Perquè som cada cop més miops?

Porqué somos cada vez mas miopes?

La miopia és un problema de salut visual que es caracteritza per tenir una visió clara dels objectes propers, però una visió borrosa dels objectes llunyans. A les darreres dècades, hi ha hagut un increment significatiu en la quantitat de persones que pateixen de miopia. Però, per què ens estem tornant cada vegada més miops?

Una de les principals raons és l’estil de vida modern. Passem més temps a interiors, ja sigui a la feina oa casa, i menys temps a l’aire lliure. Això vol dir que els nostres ulls no estan exposats a la llum natural del sol i no reben la quantitat adequada de llum per desenvolupar-se correctament. La manca de llum natural és una de les causes més comunes de la miopia.

Una altra raó és lús excessiu de dispositius electrònics, com telèfons mòbils, tauletes i ordinadors. Passem llargues hores mirant pantalles petites i això pot causar fatiga ocular, cosa que alhora pot portar a problemes de visió, com la miopia.

A més a més, la genètica també pot ser un factor important. Si un o tots dos pares tenen miopia, és més probable que els seus fills també la desenvolupin.

És important prendre mesures per prevenir la miopia, especialment als nens. Una bona manera de fer-ho és assegurant-se que passin prou temps a l’aire lliure, reduir el temps dedicat a mirar pantalles i fer-se revisions oftalmològiques periòdiques per detectar qualsevol problema de visió a temps.

En conclusió, l’increment de la miopia a la societat moderna és una combinació de factors, incloent-hi l’estil de vida, l’ús excessiu de dispositius electrònics i la genètica. És important prendre mesures preventives per mantenir una bona salut visual i assegurar-se que els ulls rebin la quantitat adequada de llum natural.

Més Articles Interessants Per a Ti

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí informatiu i mantingues-te al corrent de les últimes tendències en moda de lents i tecnologia de cura de la vista! Obtingues accés exclusiu a ofertes especials, novetats i consells útils per mantenir una visió saludable. No us perdeu l’oportunitat d’unir-vos a la nostra comunitat d’amants de l’òptica!