optic del bages

bloc d'experts en visió

Els 4 factors de risc del glaucoma i com prevenir-lo

examen para el glaucoma_

El glaucoma és una malaltia ocular que pot causar dany permanent al nervi òptic i, en alguns casos, aixecar-se a la ceguesa si no es tracta a temps. Encara que qualsevol persona pot desenvolupar glaucoma, hi ha certs factors de risc que poden augmentar les possibilitats de patir aquesta malaltia. En aquest post, parlarem sobre els 4 factors de risc del glaucoma i com prevenir-ho.

Factor de risc 1: Edat
A mesura que envellim, augmenta el risc de desenvolupar glaucoma. De fet, el glaucoma és la principal causa de ceguesa irreversible en persones de més de 60 anys. Si ets més gran de 40 anys, és important que et facis un examen ocular complet amb un oftalmòleg almenys una vegada a l’any.

Factor de risc 2: Historial familiar
Si tens antecedents familiars de glaucoma, tens més risc de desenvolupar la malaltia. Si un membre proper de la teva família té glaucoma, és important que facis un examen ocular complet amb un oftalmòleg per detectar qualsevol signe primerenc de la malaltia.

Factor de risc 3: Pressió intraocular elevada
La pressió intraocular elevada és un dels principals factors de risc del glaucoma. Si tens pressió intraocular elevada, això vol dir que la pressió a l’ull és més alta del normal. Una pressió intraocular elevada pot fer malbé el nervi òptic i conduir al glaucoma. És important que et facis un examen ocular complet amb un oftalmòleg per mesurar la pressió intraocular i detectar qualsevol signe primerenc de la malaltia.

Factor de risc 4: Raça
Algunes races tenen un risc més gran de desenvolupar glaucoma. Per exemple, els afroamericans tenen un risc més gran de desenvolupar glaucoma a una edat primerenca i tenen un risc més gran de patir dany ocular irreversible a causa de la malaltia.

Com prevenir el glaucoma
Encara que no és possible prevenir completament el glaucoma, hi ha certes mesures que pots prendre per reduir el risc de desenvolupar la malaltia. Aquestes mesures inclouen:

Fer-se un examen ocular complet amb un oftalmòleg almenys una vegada a l’any si ets més gran de 40 anys o tens antecedents familiars de glaucoma.
Controlar la pressió intraocular i prendre mesures per reduir-la si cal.
Mantenir un estil de vida saludable que inclogui una dieta equilibrada i un exercici regular.
No fumeu.
En conclusió, el glaucoma és una malaltia ocular greu que pot causar dany permanent al nervi òptic i, en alguns casos, treure la ceguesa si no es tracta a temps. Si tens algun dels factors de risc esmentats anteriorment, és important que et facis un examen ocular complet amb un oftalmòleg per detectar qualsevol signe primerenc de la malaltia. A més, prendre mesures per reduir el risc de desenvolupar glaucoma pot ajudar a protegir la salut ocular a llarg termini.

Més Articles Interessants Per a Ti

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí informatiu i mantingues-te al corrent de les últimes tendències en moda de lents i tecnologia de cura de la vista! Obtingues accés exclusiu a ofertes especials, novetats i consells útils per mantenir una visió saludable. No us perdeu l’oportunitat d’unir-vos a la nostra comunitat d’amants de l’òptica!