optic del bages

bloc d'experts en visió

Descobreix com la Teràpia Visual pot Transformar la teva Visió: Adeu a l’Ull Gandul!

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Descobreix com la Teràpia Visual pot Transformar la teva Visió: Adeu a l'Ull Gandul!

Què és l’ull gandul?

L’ambliopia, comunament coneguda com a “ull gandul”, és una condició que es caracteritza per una agudesa visual inferior a la unitat. Encara que pot semblar un problema purament físic, l’ambliopia és en realitat una qüestió de comunicació. Imagina que els teus ulls són dos reporters enviant notícies al cervell, que és el redactor cap. En el cas de l’ambliopia, un dels reporters no està enviant notícies tan clares com l’altre, i el redactor cap acaba ignorant-lo.

Com podem tractar l’ambliopia?

Afortunadament, hi ha una manera de millorar la comunicació entre el “reporter” i el “redactor cap”: la teràpia visual. Aquesta teràpia és una reeducació neurofuncional que consisteix a crear nous botons sináptics mitjançant la realització d’exercicis visuals. És com si el reporter tingués un entrenament intensiu per a millorar les seves habilitats d’informar.

La teràpia visual funciona en adults?

La teràpia visual ha demostrat ser eficaç tant en nens com en adults. Encara que el cervell és més plàstic durant la infància, cosa que significa que és més fàcil de modelar i canviar, els adults també poden beneficiar-se de la teràpia visual. Això es deu al fet que el cervell mai deixa d’aprendre i adaptar-se, un fenomen conegut com a plasticitat cerebral.

Quines tècniques de teràpia visual hi ha per a l’ull gandul?

El tractament de l’ambliopia amb teràpia visual pot realitzar-se amb diferents tècniques. Una de les més comunes era tapar l’ull dominant, la qual cosa obligava el cervell a prestar més atenció a l’ull gandul. No obstant això, aquesta tècnica tenia alguns inconvenients, com la incomoditat i l’impacte social. Per això, els professionals de la teràpia visual, ja estem explorant nous sistemes, com les ulleres de realitat virtual, que ens proporcionen millors resultats en menys temps i sense haver de passar per dur l’ull tapat com un pirata.

A més, la teràpia visual no es limita a millorar l’agudesa visual. També se centra en desenvolupar un equilibri binocular òptim i millorar les capacitats visuals en general. Això pot tenir un impacte positiu en diverses àrees de la vida, des del rendiment escolar fins a l’eficàcia en el treball.

En resum, la teràpia visual ofereix una forma prometedora i efectiva de tractar l’ambliopia.

Igual que un reporter que millora les seves habilitats d’informar, el “ull vague” pot aprendre a comunicar-se més eficaçment amb el cervell, millorant així la visió i la qualitat de vida de l’individu.

Sempre t’han dit que amb l’ull gandul no es pot fer res? Què ets massa gran? Demana la teva cita en Centre Òptic i Audiològic de Bages i t’informarem.

Més Articles Interessants Per a Ti

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí informatiu i mantingues-te al corrent de les últimes tendències en moda de lents i tecnologia de cura de la vista! Obtingues accés exclusiu a ofertes especials, novetats i consells útils per mantenir una visió saludable. No us perdeu l’oportunitat d’unir-vos a la nostra comunitat d’amants de l’òptica!