optic del bages

bloc d'experts en visió

Com fer que la vista dels més petits recuperi forces aquest estiu.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Com fer que la vista dels més petits recuperi forces aquest estiu.

Hola, famílies! L’estiu és una època meravellosa per als nens: vacances, jocs, aventures… Però també és un moment per tenir cura de la seva salut visual. A Centre Òptic del Bages, som especialistes en salut visual infantil i teràpia visual, i volem compartir amb vosaltres alguns consells per assegurar que els ulls dels vostres fills es mantinguin sans i forts durant les vacances.

1. Protegeix els ulls del sol

És fonamental que els nens portin ulleres de sol amb protecció UV quan estan a l’aire lliure. Això protegeix els seus ulls dels raigs nocius del sol i prevé problemes futurs. Tria ulleres que siguin còmodes i atractives per assegurar-te que sempre les portin.

2. Diverteix-te a l’aire lliure!

L’estiu és l’excusa perfecta per sortir i jugar a l’aire lliure. La llum natural no només és beneficiosa per a la vista, sinó que també ajuda a prevenir la miopia. Anima els teus fills a participar en activitats com anar en bicicleta, jugar a la pilota o explorar la natura. Organitzeu rutes en família per aprofitar al màxim el temps fora de casa.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Com fer que la vista dels més petits recuperi forces aquest estiu.

3. Fomenta les pauses visuals

Durant el temps d’ús de pantalles, recorda als teus fills la importància de fer pauses visuals. Una bona regla és la 20-20-20: cada 20 minuts, mirar algun objecte a 6 metres de distància durant almenys 20 segons. Això ajuda a relaxar els ulls i prevenir la fatiga.

4. Assegura’t que descansin prou

Un bon descans és essencial per a la salut general i també per a la salut visual. Assegura’t que els teus fills dormin prou hores segons la seva edat. Un bon descans nocturn ajuda a recuperar els ulls després d’un dia actiu.

5. Limita el temps de pantalles

Sabem que els dispositius electrònics poden ser una gran distracció, però és important limitar el seu ús per evitar la fatiga visual. Estableix horaris clars per l’ús de tauletes, mòbils i televisió. Pots crear una rutina amb pauses regulars i combinar-ho amb activitats offline per mantenir un equilibri saludable.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Com fer que la vista dels més petits recuperi forces aquest estiu.

6. Redescobreix el plaer de la lectura

Una de les millors maneres de descansar la vista de les pantalles és llegir llibres de paper. Fomenta la lectura creant un espai acollidor a casa on els teus fills puguin gaudir dels seus llibres preferits. A més, visitar la biblioteca pot ser una activitat emocionant i educativa.

7. Menjar saludable per a una bona visió

Una dieta equilibrada i rica en nutrients és fonamental per a la salut visual. Assegura’t que els teus fills consumeixin aliments rics en vitamines A, C i E, així com àcids grassos omega-3. Les fruites, verdures, peix i fruits secs són excel·lents opcions per mantenir els ulls sans.

8. Estimula la creativitat amb manualitats

Les manualitats no només són divertides, sinó que també són excel·lents per a la salut visual. Pintar, dibuixar i crear projectes artístics ajuden a enfocar i descansar els ulls. Proposa activitats que utilitzin materials reciclats de casa per fer-ho encara més entretingut.

Centre Optic del Bages - Óptica, Optometria i audiologia | Com fer que la vista dels més petits recuperi forces aquest estiu.

L’estiu és un moment per gaudir i explorar, però també per tenir cura dels nostres ulls. Amb aquests consells, podreu ajudar els vostres fills a mantenir una visió saludable mentre gaudeixen de les seves aventures estiuenques. A Centre Òptic del Bages, estem aquí per oferir-vos assessorament i cures per als més petits. Gaudiu d’un estiu ple de salut i diversió!

Més Articles Interessants Per a Ti

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí informatiu i mantingues-te al corrent de les últimes tendències en moda de lents i tecnologia de cura de la vista! Obtingues accés exclusiu a ofertes especials, novetats i consells útils per mantenir una visió saludable. No us perdeu l’oportunitat d’unir-vos a la nostra comunitat d’amants de l’òptica!